تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: برای تعیین تکلیف مشمولان سربازی حتماً باید ارتباط تنگاتنگ و مستمری بین نمایندگان مجلس و مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح برقرار شود.

مجلس و ستاد کل باید برای تعیین تکلیف مشمولان سربازی هماهنگ باشند

به گزارش قدس آنلاین، فداحسین مالکی با اشاره به مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق بودجه درباره خدمت سربازی، اظهار کرد: درباره تغییر در قانون سربازی و یا تعیین تکلیف مشمولان غایب نباید به صورت شتاب‌زده عمل کرد.

رئیس کمیته انتظامی و امنیتی کمیسیون تلفیق بودجه بیان کرد: البته درباره اصل این موضوع که باید راهکاری برای رفع مشکل مشمولان سربازی خارج از کشور و داخل کشور اندیشیده شود، شکی نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای تعیین تکلیف مشمولان سربازی حتماً باید ارتباط تنگاتنگ و مستمری بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ستاد کل نیروهای مسلح وجود داشته باشد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهتر است اعضای کمیسیون تلفیق بودجه اجازه دهند که موضوع سربازی به طور مشخص در کمیته انتظامی و امنیتی این کمیسیون و با حضور مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح بررسی و کارشناسی دقیق شود و یا اینکه در کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی شود.

مالکی اظهار کرد: ما باید مصوبات دقیق و کارشناسی شده در این باره داشته باشیم تا مانند مصوبه خرید خدمت سربازی مجبور نشویم پس از چند روز آن را لغو کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتماً باید نظر ستاد کل نیروهای مسلح درباره ایجاد تغییر در قانون سربازی و تعیین تکلیف مشمولان سربازی اخذ شود و مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح باید در این زمینه با یکدیگر هماهنگ باشند.

وی با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر اینکه مشمولان متأهل دارای ۳۰ سال سن و حداقل دو فرزند به صورت رایگان کارت معافیت دریافت می‌کنند، گفت: بعید است این مصوبه در صحن علنی مجلس رأی آورد و باید روی این موضوع کار دقیق و کارشناسی انجام شود.

گفتنی است؛ پیش از ابوترابی، طراح اصلاح قانون سربازی در مجلس یازدهم با اشاره به قدمت ۱۰۴ساله قانون سربازی از زمان رضاخان تا امروز توضیح داده بود: از زمان رضاخان قانون سربازی دو ساله اجباری برقرار است در حالی که قانون باید بر اساس نیاز روز جامعه تغییر کند و در شرایط فعلی به واقع با سربازی اجباری کارخانه دشمن‌سازی برای نظام راه انداخته‌ایم.

این نماینده مجلس ادامه داد: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دومین عامل تاخیر ازدواج آقایان سربازی است و این مساله خود ضرورت تغییر در قانون سربازی را بیشتر می‌کند.

تنها ۱۸ کشور در دنیا سربازی اجباری ۲ ساله دارد

ابوترابی در تشریح قوانین سربازی در نقاط مختلف دنیا گفت: در دنیا ۲۸ کشور قانون سربازی اجباری دارند و از این کشورها تنها ۱۸ کشور سربازی اجباری بیش از یک سال دارند که ایران نیز در این زمره است.

۳ میلیون جوان را با قانون فعلی سرباز فراری و مجرم کرده‌ایم

طراح طرح اصلاح قانون سربازی در مجلس یازدهم در آخر گفت: اکنون با قانون فعلی سه میلیون غایب و سرباز فراری داریم و جوانان را مجرم کرده‌ایم؛ در جامعه‌ای که قانون منطبق بر واقعیت نباشد شهروندان مجرم تلقی می‌شوند، به همین خاطر قانون سربازی فعلی نیازمند تغییر بنیادی است.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.